fbpx

zdravlje vašeg ljubimca naš je prioritet

Shockwave terapija

about us hero pets optimized

Kroz precizno usmjerene udarne valove, ova terapija potiče regeneraciju tkiva, ublažava upalu, poboljšava cirkulaciju i ubrzava zacjeljivanje kod životinja.

uslugaa5

Što je shockwave terapija?

Shockwave terapija za životinje je terapijska metoda koja koristi visokoenergetske zvučne valove za poticanje ozdravljenja, regeneraciju tkiva i smanjenje upale kod životinja.

Poticanje regeneracije tkiva i ozdravljenja

Shockwave terapija ima sposobnost poticanja regeneracije tkiva i ubrzavanja procesa ozdravljenja. Visokoenergetski zvučni valovi koji se primjenjuju ciljano na zahvaćeno područje potiču stvaranje novih krvnih žila, poboljšavaju cirkulaciju krvi i limfe te potiču regeneraciju oštećenih tkiva, doprinoseći bržem oporavku životinje.

Smanjenje upale i ublažavanje boli

Ova vrsta terapije ima protuupalni učinak i može smanjiti upalu te ublažiti bol kod životinja. Zvučni valovi prodiru u dublje slojeve tkiva, potičući otpuštanje tvari koje smanjuju upalu, poput dušikovog oksida, te stimuliraju oslobađanje endorfina, prirodnih analgetika, što rezultira smanjenjem boli i poboljšanjem udobnosti životinje.

Bez invazivnosti i kirurških zahvata

Shockwave terapija je bezkirurška i minimalno invazivna terapija koja ne zahtijeva rezove ili invazivne postupke. Zvučni valovi se primjenjuju izvan tijela životinje, koristeći poseban uređaj, čime se smanjuje rizik od komplikacija i potrebe za oporavkom nakon operacije. Ova značajka čini shockwave terapiju privlačnom opcijom za liječenje različitih stanja kod životinja.

Želite saznati više o shockwave terapiji?

Javite nam se!

Česta pitanja

Kako shockwave terapija može pomoći mom ljubimcu?

Shockwave terapija može pružiti mnoge koristi, uključujući poticanje regeneracije tkiva, smanjenje upale, ublažavanje boli i poboljšanje cirkulacije krvi. Ona se koristi u tretiranju različitih stanja, uključujući ozljede mišića i zglobova, upalne bolesti i osteoartritis.

Kako shockwave terapija funkcionira?

Shockwave terapija koristi visokoenergetske zvučne valove koji se usmjeravaju na specifično područje tijela životinje. Ovi zvučni valovi potiču protok krvi, stimuliraju obnovu tkiva, smanjuju upalu i poboljšavaju regeneraciju. To rezultira ublažavanjem boli, poboljšanjem funkcije i poticanjem oporavka.

Je li shockwave terapija sigurna za životinje?

Da, shockwave terapija je sigurna za životinje. Terapeuti koriste odgovarajuće parametre i pridržavaju se sigurnosnih smjernica kako bi minimizirali rizik. Međutim, terapiju treba provoditi pod nadzorom veterinara koji će procijeniti odgovarajući protokol za vašu životinju.

Koliko tretmana shockwave terapije je potrebno za vidljive rezultate?

Broj tretmana ovisi o specifičnom zdravstvenom stanju vaše životinje. Obično se provode serije tretmana u određenim vremenskim razmacima kako bi se postigli optimalni rezultati. Veterinar će prilagoditi broj tretmana prema individualnim potrebama vaše životinje.

Je li shockwave terapija bolna za životinje?

Shockwave terapija je obično dobro podnošena od strane životinja i ne uzrokuje bol tijekom tretmana. U rijetkim slučajevima, neke životinje mogu osjetiti blagu nelagodu ili osjetljivost tijekom terapije, ali to je obično privremeno i prolazi brzo.

Kako mogu saznati je li shockwave terapija prava opcija za mog ljubimca?

Važno je konzultirati se s veterinarom kako biste dobili detaljne informacije i procjenu za vašeg ljubimca. Veterinar će vrednovati zdravstveno stanje, povijest bolesti i specifične potrebe vašeg ljubimca kako bi vam pružio preporuku i objasnio očekivane rezultate od shockwave terapije.

Prijavi se na newsletter

Upiši svoju e-mail adresu i prijavi se na Cellula newsletter!

Nakon prijave zaprimiti ćete e-mail potvrde.

img cat optimized