fbpx

zdravlje vašeg ljubimca naš je prioritet

Hidroterapija

about us hero pets optimized

Uz simbiozu vode i terapije, ova tehnika pruža životinjama bezbrižno okruženje za vježbanje, jačanje mišića i poboljšanje njihove pokretljivosti, dok istovremeno smanjuje stres i opterećenje na zglobovima.

uslugaa7

Što je hidroterapija?

Hidroterapija je terapijska metoda koja koristi kontrolirano okruženje vode kako bi se poboljšala pokretljivost, ublažila bol i potaknuo oporavak kod životinja.

Nisko opterećenje zglobova i mišića te poboljšanje pokretljivosti

Hidroterapija omogućuje vježbanje i rehabilitaciju u vodi, čime se smanjuje opterećenje zglobova i mišića. Ova značajka je posebice važna kod životinja s ozljedama ili stanjima kao što su displazija kuka ili koljena, artritis ili oporavak nakon operacija. Kroz podršku vode, životinje mogu izvoditi pokrete s manjim utjecajem na zglobove, omogućujući im sigurno i učinkovito jačanje mišića i poboljšanje pokretljivosti.

Hidrostatički pritisak za smanjenje otoka i poticanje cirkulacije

Ova vrsta terapije koristi hidrostatički pritisak vode kako bi smanjila oticanje i potaknula cirkulaciju kod životinja. Hidrostatički pritisak pomaže u smanjenju upale, poboljšava protok krvi i limfe te ubrzava proces ozdravljenja. Ova značajka je posebno korisna kod ozljeda, postoperativnog oporavka ili stanja s kroničnom upalom, pružajući olakšanje i potporu životinjama tijekom rehabilitacije.

Simulacija prirodnog plivanja za poboljšanje funkcionalnosti

Hidroterapija omogućuje simulaciju prirodnog plivanja, što pridonosi poboljšanju funkcionalnosti kod životinja. Plivanje u kontroliranom okruženju vode omogućuje životinjama da koriste svoje mišiće na optimalan način, jačajući ih, poboljšavajući ravnotežu i koordinaciju. Ova značajka je posebno korisna za oporavak od ozljeda, rehabilitaciju nakon kirurških zahvata ili poboljšanje motoričkih sposobnosti kod životinja s neurološkim poremećajima.

Želite saznati više o hidroterapiji?

Javite nam se!

Česta pitanja

Kako hidroterapija za životinje može koristiti mom ljubimcu?

Hidroterapija za životinje može pružiti brojne koristi, uključujući poboljšanje pokretljivosti, jačanje mišića, smanjenje boli, ublažavanje upale i poticanje oporavka nakon ozljeda ili operacija.

Kako hidroterapija za životinje funkcionira?

Hidroterapija za životinje koristi kontrolirano okruženje vode kako bi se smanjilo opterećenje na zglobovima i mišićima. Voda pruža podršku i otpor tijekom vježbanja, poboljšava cirkulaciju i potiče oporavak.

Koliko često trebam voditi svog ljubimca na hidroterapiju?

Učestalost hidroterapije ovisi o stanju i potrebama vašeg ljubimca. Veterinar će preporučiti optimalni raspored tretmana, uključujući broj i trajanje sesija.

Je li hidroterapija sigurna za životinje?

Da, hidroterapija je sigurna za životinje. Veterinar će nadgledati i prilagoditi terapiju prema potrebama vašeg ljubimca kako bi se osigurala sigurnost i maksimalna korist.

Koje su prednosti hidroterapije u usporedbi s drugim terapijama?

Hidroterapija nudi niz prednosti, kao što su nisko opterećenje na zglobove, poticanje cirkulacije, jačanje mišića i simulacija prirodnog plivanja. Osim toga, voda pruža terapijsko okruženje koje smanjuje stres i pomaže u postizanju boljih rezultata.

Koliko brzo se mogu vidjeti rezultati hidroterapije?

Vidljivi rezultati hidroterapije mogu varirati ovisno o individualnom stanju životinje. U mnogim slučajevima, blagotvorni učinci hidroterapije mogu se primijetiti već nakon nekoliko tretmana, ali potpuni oporavak ili poboljšanje može zahtijevati dulje vrijeme i kontinuiranu terapiju.

Prijavi se na newsletter

Upiši svoju e-mail adresu i prijavi se na Cellula newsletter!

Nakon prijave zaprimiti ćete e-mail potvrde.

img cat optimized