fbpx

zdravlje vašeg ljubimca naš je prioritet

Terapijski ultrazvuk

about us hero pets optimized

Kroz precizno usmjeravanje ultrazvučnih valova, ova terapija pruža neinvazivan i siguran tretman koji pomaže u poboljšanju kvalitete života životinja i ubrzavanju njihovog oporavka.

uslugaa3

Što je terapijski ultrazvuk?

Terapijski ultrazvuk za životinje je metoda fizikalne terapije koja koristi visokofrekventne zvučne valove za smanjenje boli, ublažavanje upale i poticanje regeneracije tkiva kod životinja.

Značajno smanjenje boli i upale

Terapijski ultrazvuk može značajno smanjiti bol i upalu. Visokofrekventni zvučni valovi prodiru u dublje slojeve tkiva, potičući otpuštanje endorfina (prirodnih analgetika) i smanjujući upalne procese. To pruža olakšanje od boli i ublažava simptome upalnih stanja.

Poticanje regeneracije tkiva i zacjeljivanja

Ova vrsta terapije potiče regeneraciju tkiva i ubrzava proces zacjeljivanja kod životinja. Zvučni valovi stimuliraju protok krvi, povećavajući opskrbu kisikom i hranjivim tvarima u zahvaćenom području. To potiče rast novih stanica, ubrzava zacjeljivanje rana, fraktura kostiju i oštećenih tkiva.

Precizna i neinvazivna terapija

Terapijski ultrazvuk je precizna i neinvazivna terapijska metoda koja ne zahtijeva kirurške zahvate. Zvučni valovi se primjenjuju izvan tijela životinje pomoću posebne sonde, omogućujući terapeutu ciljanje specifičnih područja. Ova značajka čini terapiju ultrazvukom sigurnom, bezbolnom i bez rizika od nuspojava.

Želite saznati više o terapijskom ultrazvuku?

Javite nam se!

Česta pitanja

Kako terapijski ultrazvuk može pomoći mom ljubimcu?

Terapijski ultrazvuk može pružiti brojne koristi. On smanjuje bol, ublažava upalu, potiče regeneraciju tkiva i zacjeljivanje. Također se koristi za ubrzavanje oporavka od ozljeda, poboljšanje pokretljivosti zglobova te tretiranje stanja poput artritisa, mišićnih povreda i upalnih bolesti.

Kako terapijski ultrazvuk funkcionira?

Terapijski ultrazvuk koristi visokofrekventne zvučne valove koji se primjenjuju na zahvaćeno područje tijela životinje. Ti zvučni valovi prodiru u tkivo i potiču protok krvi, smanjuju upalu, povećavaju dostavu kisika i hranjivih tvari te potiču regeneraciju tkiva. To rezultira ublažavanjem boli i poboljšanjem funkcionalnosti.

Je li terapijski ultrazvuk siguran za moju životinju?

Da, terapijski ultrazvuk je siguran za životinje. Visokofrekventni zvučni valovi su neinvazivni i ne uzrokuju bol. Veterinar će odabrati odgovarajuću jačinu i trajanje tretmana kako bi osigurao sigurnost i maksimalnu korist za vašu životinju.

Koliko tretmana terapijskog ultrazvuka je potrebno za vidljive rezultate?

Broj tretmana terapijskog ultrazvuka ovisi o vrsti stanja i individualnim potrebama životinje. Uobičajeno je provesti seriju tretmana u određenim vremenskim razmacima kako bi se postigli optimalni rezultati. Veterinar će preporučiti specifični protokol liječenja za vašu životinju.

Je li terapijski ultrazvuk bolan za životinje?

Terapijski ultrazvuk je bezbolan tretman za životinje. Vaša životinja može osjetiti blago zagrijavanje na tretiranom području, ali to je ugodan osjećaj koji obično ne uzrokuje nelagodu.

Koliko dugo traje jedan tretman terapijskog ultrazvuka?

Trajanje tretmana terapijskim ultrazvukom može varirati ovisno o veličini i lokaciji tretiranog područja, ali obično traje između 5 i 15 minuta. Veterinar će vam pružiti točne informacije o trajanju tretmana za vašu životinju.

Kako mogu saznati je li terapijski ultrazvuk pravi tretman za mog ljubimca?

Važno je konzultirati se s veterinarom kako biste dobili individualnu procjenu i preporuke za vašeg ljubimca. Veterinar će procijeniti zdravstveno stanje vašeg ljubimca i pružiti vam informacije o očekivanom ishodu i koristima terapijskog ultrazvuka u vašem specifičnom slučaju.

Prijavi se na newsletter

Upiši svoju e-mail adresu i prijavi se na Cellula newsletter!

Nakon prijave zaprimiti ćete e-mail potvrde.

img cat optimized