fbpx

zdravlje vašeg ljubimca naš je prioritet

Terapija laserom

about us hero pets optimized

Kroz precizno usmjereno svjetlo, ova terapija pruža siguran i neinvazivan način za tretiranje različitih stanja i bržeg oporavka te je ključni alat u veterinarskoj praksi, pružajući napredne mogućnosti liječenja i skrb za ljubimce.

uslugaa4

Što je terapija laserom?

Terapija laserom za životinje je metoda koja koristi usmjereno svjetlo laserske tehnologije kako bi se ublažila bol, potaknulo zacjeljivanje i poboljšala kvaliteta života životinja, pružajući siguran i neinvazivan tretman za različite zdravstvene probleme.

Ublažavanje boli i smanjenje upale

Terapija laserom ima sposobnost ublažavanja boli i smanjenja upale. Lasersko svjetlo prodire u tkivo i potiče otpuštanje endorfina, prirodnih analgetika koji smanjuju bol. Osim toga, terapija smanjuje upalu poboljšanjem protoka krvi i limfnog drenaža, pružajući olakšanje životinji.

Poticanje zacjeljivanja i regeneracije tkiva

Ova vrsta terapije potiče zacjeljivanje i regeneraciju tkiva kod životinja. Lasersko svjetlo potiče stvaranje novih krvnih žila i povećava opskrbu kisikom i hranjivim tvarima u zahvaćenom području. To ubrzava proces zacjeljivanja rana, oštećenih tkiva i fraktura kostiju, te potiče obnovu stanica.

Bezbolan i neinvazivan tretman

Terapija laserom je bezbolna i neinvazivna terapijska metoda. Lasersko svjetlo se primjenjuje izvan tijela životinje i ne zahtijeva rezove ili invazivne postupke. Ova značajka čini terapiju laserom sigurnom i ugodnom opcijom za životinje, s minimalnim stresom i oporavkom.

Želite saznati više o terapiji laserom?

Javite nam se!

Title for this Section

Kako terapija laserom može pomoći mom ljubimcu?

Terapija laserom može pružiti brojne koristi, uključujući ublažavanje boli, smanjenje upale, poticanje zacjeljivanja rana, regeneraciju tkiva i poboljšanje cirkulacije. Tretman se koristi za različite probleme, uključujući ozljede mišića i zglobova, upalne bolesti, artritis i postoperativno zacjeljivanje.

Je li terapija laserom sigurna za mog ljubimca?

Da, terapija laserom je sigurna za životinje. Lasersko svjetlo koristi se u medicini već desetljećima i nema poznate ozbiljne nuspojave. Veterinar će prilagoditi intenzitet tretmana prema potrebama vaše životinje i osigurati sigurnost tijekom cijelog procesa.

Koliko traje jedan tretman terapije laserom?

Trajanje tretmana terapije laserom može varirati ovisno o vrsti problema i veličini tretiranog područja. Obično tretmani traju od nekoliko minuta do pola sata. Veterinar će vam pružiti točne informacije o trajanju tretmana za vašeg ljubimca.

Je li terapija laserom bolna za životinje?

Ne, terapija laserom je bezbolna za životinje. Lasersko svjetlo ne uzrokuje nelagodu ili bol tijekom tretmana. Životinje često doživljavaju terapiju kao ugodnu i opuštajuću.

Koliko tretmana terapije laserom je potrebno za vidljive rezultate?

Broj tretmana varira ovisno o vrsti problema i individualnim potrebama vaše životinje. Uobičajeno je provoditi seriju tretmana u određenim vremenskim razmacima kako bi se postigli optimalni rezultati. Veterinar će vam dati preporuke o broju i rasporedu tretmana.

Kako mogu saznati je li terapija laserom najbolja opcija za mog ljubimca?

Važno je konzultirati se s veterinarom kako biste dobili stručno mišljenje o primjeni terapije laserom za vašeg ljubimca. Veterinar će procijeniti zdravstveno stanje vašeg ljubimca i preporučiti najprikladniji tretman ili kombinaciju terapija za postizanje optimalnih rezultata.

Prijavi se na newsletter

Upiši svoju e-mail adresu i prijavi se na Cellula newsletter!

Nakon prijave zaprimiti ćete e-mail potvrde.

img cat optimized