fbpx

zdravlje vašeg ljubimca naš je prioritet

Manualna terapija

about us hero pets optimized

Kroz precizne tehnike masaže, ova terapijska metoda oslobađa tijelo od napetosti, potiče protok energije i poboljšava funkcioniranje mišićno-koštanog sustava životinje.

uslugaa6

Što je manualna terapija?

Manualna terapija za životinje je terapijska metoda koja koristi manipulaciju i vještine masaže kako bi se poboljšala pokretljivost, smanjila napetost mišića i potaknula oporavak kod životinja.

Poboljšanje pokretljivosti i fleksibilnosti

Manualna terapija ima sposobnost poboljšanja pokretljivosti i fleksibilnosti mišića, zglobova i kralježnice. Kroz precizne manipulacije, terapeuti koriste različite tehnike kako bi oslobodili napetost, poboljšali raspon pokreta i obnovili optimalnu funkcionalnost tijela životinje.

Smanjenje boli i ublažavanje napetosti

Ova vrsta terapije ima analgetički učinak te može smanjiti bol i nelagodu kod životinja. Terapeuti koriste specifične tehnike masaže i manipulacije kako bi oslobodili napetost mišića, poboljšali cirkulaciju i potaknuli oslobađanje endorfina, prirodnih analgetika, pružajući olakšanje i udobnost životinji.

Promicanje bržeg oporavka i rehabilitacije

Manualna terapija igra važnu ulogu u procesu oporavka i rehabilitacije. Terapeuti individualno prilagođavaju tretmane prema potrebama životinje i njenom specifičnom stanju, potičući regeneraciju tkiva, jačanje mišića, poboljšanje koordinacije i obnavljanje pokretljivosti. Ova značajka omogućuje brži oporavak nakon ozljeda, operacija ili drugih zdravstvenih stanja.

Želite saznati više o manualnoj terapiji?

Javite nam se!

Česta pitanja

Kako manualna terapija može pomoći mom ljubimcu?

Manualna terapija može pružiti brojne koristi, uključujući poboljšanje pokretljivosti, smanjenje boli, ublažavanje napetosti mišića, poticanje cirkulacije i oporavak nakon ozljeda ili operacija.

Kako manualna terapija za životinje funkcionira?

Manualna terapija koristi manipulaciju i tehnike masaže kako bi se poboljšala pokretljivost i funkcionalnost mišića, zglobova i kralježnice životinje. Terapeut koristi precizne manipulacije i prilagođene tehnike kako bi oslobodio napetost, smanjio bol i potaknuo oporavak.

Koliko često trebam voditi svog ljubimca na manualnu terapiju?

Učestalost manualne terapije ovisi o potrebama vašeg ljubimca i njegovom zdravstvenom stanju. Veterinar ili terapeut će preporučiti optimalan raspored tretmana, uključujući broj i trajanje sesija.

Je li manualna terapija sigurna za životinje?

Da, manualna terapija je sigurna za životinje kada se provodi od strane iskusnog terapeuta. Međutim, važno je konzultirati se s veterinarom kako bi se osiguralo da terapija odgovara potrebama vaše životinje i da se provodi na siguran način.

Kako mogu znati je li manualna terapija najbolji izbor za mog ljubimca?

Veterinar će procijeniti zdravstveno stanje vašeg ljubimca i preporučiti najprikladniju terapijsku opciju. Manualna terapija je često korisna za razne stanja, ali važno je razgovarati s veterinarom kako bi se dobio stručan savjet.

Koliko brzo se mogu vidjeti rezultati manualne terapije?

Vidljivi rezultati manualne terapije mogu varirati ovisno o individualnom stanju životinje. Kod nekih životinja, blagotvorni učinci se mogu primijetiti već nakon nekoliko tretmana, dok drugi mogu zahtijevati kontinuiranu terapiju za postizanje potpunog oporavka ili poboljšanja.

Prijavi se na newsletter

Upiši svoju e-mail adresu i prijavi se na Cellula newsletter!

Nakon prijave zaprimiti ćete e-mail potvrde.

img cat optimized