fbpx

zdravlje vašeg ljubimca naš je prioritet

Magnetna terapija

about us hero pets optimized

Kroz interakciju magnetskih sila s tkivima životinje, magnetna terapija potiče regeneraciju, ublažava upalu, potiče cirkulaciju krvi i limfe te olakšava bol.

uslugaa2

Što je magnetna terapija?

Magnetna terapija za životinje je terapijska metoda koja koristi primjenu magnetskih polja radi poticanja oporavka, smanjenja upale i ublažavanja boli kod životinja.

Poboljšanje cirkulacije i regeneracija tkiva

Magnetna terapija potiče poboljšanu cirkulaciju krvi i limfe, što rezultira boljom opskrbom kisikom i hranjivim tvarima u tkivima. Ovaj proces potiče regeneraciju oštećenih tkiva, ubrzava zacjeljivanje rana i ozljeda te potiče obnovu stanica, pridonoseći općem zdravlju i dobrobiti životinja.

Smanjenje upale i ublažavanje boli

Ova vrsta terapije ima sposobnost smanjenja upale i ublažavanja boli kod životinja. Primjenom magnetskih polja, terapija potiče oslobađanje tvari koje smanjuju upalu, poput prostaglandina, te djeluje kao prirodni analgetik. To pruža olakšanje životinjama koje pate od stanja kao što su artritis te ozljeda mišića i zglobova.

Neinvazivna i sigurna metoda

Magnetna terapija je neinvazivna metoda koja ne zahtijeva kirurške zahvate ili upotrebu lijekova. Magnetna polja su sigurna za životinje i obično nemaju nuspojava. Ova značajka čini magnetnu terapiju pogodnom opcijom za životinje koje ne podnose invazivne postupke ili imaju kontraindikacije za druge oblike terapije.

Želite saznati više o magnetnoj terapiji?

Javite nam se!

Česta pitanja

Kako magnetna terapija može pomoći mom ljubimcu?

Magnetna terapija može pružiti brojne koristi, uključujući poboljšanje cirkulacije, poticanje regeneracije tkiva, smanjenje upale i ublažavanje boli. Također može pomoći kod stanja kao što su artritis, ozljede mišića i zglobova, postoperativni oporavak i druge tegobe.

Kako magnetna terapija djeluje na životinjsko tijelo?

Magnetna terapija koristi primjenu magnetskih polja koja prodiru u tkiva životinje. Ova polja potiču poboljšanu cirkulaciju krvi i limfe, ubrzavajući proces ozdravljenja i poticanje regeneracije tkiva. Također djeluje protuupalno i analgetički, smanjujući upalu i ublažavajući bol kod životinja.

Koji su učinci magnetne terapije na životinje?

Magnetna terapija za životinje može imati višestruke učinke. To uključuje poboljšanu pokretljivost, smanjenje boli, ubrzanje ozdravljenja, smanjenje otoka, poboljšanu regeneraciju tkiva i opće poboljšanje dobrobiti životinja.

Je li magnetna terapija sigurna za životinje?

Da, magnetna terapija je sigurna za životinje. Magnetna polja koja se koriste u terapiji su niskoenergetska polja i obično nemaju nuspojava. Međutim, važno je konzultirati se sa veterinarom kako bi se osiguralo da se terapija primjenjuje ispravno i da je prilagođena potrebama vaše životinje.

Koliko često trebam provoditi magnetnu terapiju kod svog ljubimca?

Učestalost magnetne terapije može varirati ovisno o individualnim potrebama vaše životinje i njenom zdravstvenom stanju. Veterinar će preporučiti optimalan raspored terapije, uključujući broj tretmana i njihovu trajanje.

Koliko brzo se mogu vidjeti rezultati magnetne terapije?

Vidljivi rezultati magnetne terapije mogu varirati ovisno o stanju i individualnom odgovoru životinje. Kod nekih životinja, blagotvorni učinci se mogu primijetiti već nakon nekoliko tretmana, dok drugi mogu zahtijevati dulje vrijeme za postizanje potpunog oporavka ili poboljšanja.

Prijavi se na newsletter

Upiši svoju e-mail adresu i prijavi se na Cellula newsletter!

Nakon prijave zaprimiti ćete e-mail potvrde.

img cat optimized